Mataric
 
  Početna

Srpski-Hrvatski | Magyar | English   

ARHIVA

1. PRVI SUSRET MATARIĆA IZ CIJELOG SVIJETA, 29.06. - 01.07.2007

Program

Petak 29. jun.

Doček i smeštaj Matarića iz inostranstva.
17 č. koktel party u Hotelu Internacion
19 č. koncert na orguljama Ivana Matarića u Karmelićanskoj crkvi
21 č. večera u restoranu

Subota 30. jun

09 č. Skup učesnika na salašu Pavla Matarića
10 č. Odlazak na Matarić salaš i njihov obilazak
15 č. Ručak na salašu Mate Matarić. Posle ručka: kratko predstavljanje svih porodica Matarić- učesnika susreta (do 5 min). Predstavljanje Brošure tj. tekstova u vezi Matarića i izlaganje sudionika skupa. Sportske aktivnosti. Druženje do kasnih sati.

Nedelja 01. jul

09 č. Sudelovanje na župnj misi u crkvi Svetog Trojstva
11 č. Obilazak i razgledanje Sombora
13 č. Zajednički ručak i dodela zahvalnica pojedinim članovima familije

Pozivno pismo

U ime organizaciskog odbora PRVOG SUSRETA MATARIĆA IZ CIJELOG SVIJETA, šaljemo pozdrave Vama I Vašoj obitelji.

Ovim pismom želimo Vas informirati o tome: tko smo, odakle smo, i što želimo uskoro uraditi te koje ciljeve imamo za budućnost.

Mi smo takodje članovi obitelji MATARIĆ, HRVATSKO-BUNJEVAČKE LOZE, doseljeni iz Juzne Dalmacije i istočne Bosne (Bosne Srebrne), koja se nastanila u Somboru, prije 400-500 god.

Mjesto na koje je prva familija MATARIĆ stigla naziva se SALAŠI MATARIĆ, gdje se i sada mogu vidjeti ruševine nekadašnjih salaša.

Tijekom ovog ljeta Tamás Matarits, iz Budimpešte, čiji je pradjeda napustio Sombor i otišao u Madjarsku , početkom prošlog stoljeća, inicirao je da se istraži rodoslovlje svoje obitelji, te uz stručnu pomoć istražitelja iz Bezdana, pronašao je najbližu rodbinu u Somboru, i saznao puno detalja o drugim članovima familije MATARIĆ od sredine 1700 do početka 1900 god. Najveća spoznaja je da su svi ljudi koji imaju prezime MATARIĆ PODRIJETLOM SA SALAŠA MATARIĆ I MEDJURODBINSKI SU POVEZANI.

U listopadu 2006. godine organiziran je vrlo srdačan sastanak MATARIĆA u Somboru, više informacija i fotografija o tome može vidjeti na strani Dogadjaji. Sudionici tog sastanka a naročito Pavle i Mato Matarić, iskazali su svoju želju i interesovanje da pokušaju napraviti rodoslovlje obitelji MATARIĆ i organiziraju susret svih MATARIĆA na kojem bi se svi upoznali i posjetili mjesto gdje su nam predci živjeli.

Mi bi se takodjer mogli upoznati sa aktivnostima u prošlosti i sadašnjosti MATARIĆA i mogli bi uživati u živopisnom krajoliku salašarskog naselja Gradine i izuzetnom gradu Somboru, jednom od najzelenijih u Europi.

Želimo vjerovati da bi naučili puno o velikoj familiji Matarić, što bi nam pomoglo da bolje razumijemo sadašnjost i budućnost.

I na kraju bi bilo moguće da provedemo neko vrijeme sa ostalim divnim MATARIĆIMA i njihovim rodjacima.

Mi takodjer planiramo tiskati knjigu o MATARIĆIMA i o salašima Matarić. Ako imate kakav tekst, novelu, stihove, fotografije, pjesmu ili bilo koji drugi materijal za knjigu bili bi sretni ako bi ih poslali nama, da ih objavimo sa ostalim podacima o Matarićima.

Mi planiramo da provedmo vikend skupa od 29. lipnja do 01. srpnja 2007 god., od petka uveče do nedjelje rano popodne, o čemu bi Vas naknado obavjestili.

Nadalje za učesnike bi organizirali koktel party, koncert i večeru za prvi dan. Posjetu grobovima naših predaka i slašima MATARIĆ te kasni ručak-ranu večeru na salašu Mate Matarića u Nenadiću, za drugi dan.

Zajedničku nazočnost svetoj misi koja bi se služila za sve članove obitelji Matarić u crkvi Presvetog Trojstva, te zajednčki ručak trećeg dana.

Da bi olakšali organizaciju moramo znati koliko se očekuje učesnika te da napravimo troškovnik, pa Vas s toga ljubazno molimo da ispunite upitnik i pošaljete e-mail, fax, običnom poštom što je prije moguće sljedećim osobama:

U Srbiji: Pavle Matarić. 25.000 Sombor, Stevana Mokranjca 76, tel: +381-25-428-291, mobil: +381 64-1501123, e-mail: marijadunav@yahoo.com .

U Hrvatskoj: Martin Matarić, 10360 Popovec-Sesvete, Komesova 8, tel/fax: +385/2009-086, +385/ 91-2209-086 e-mail: mobili@t-com-hr .

Za Bosnu i Švicarsku: Mato Matarić, 7700 Mohacs, Budapesti ou 47 Hungary , e-mail: marko01@axelero.hu , tel/fax +36-69-300-320, mob. +36-209-615-710.

Za Madjarku i SAD: dr. Tamás Matarić, Hungary, 1121 Budapest, Zugligeti út 41,
Tel: +36 1 275 2785, email: matarits.tamas@krs.hu  

Mi se iskereno nadamo da će te podržati našu inicijativu, sa zadovoljstvo Vam upućujemo dobrodošlicu Vama i Vašoj obitelji na susretu MATARIĆA iz cijelog svijeta , sljedećeg ljeta.

Ako imate bilo kakao pitanje ili komentar o ovom svi smo Vam na raspolaganju u bilo koje vrijeme.


Mato Matarić 
Matarits Tamás
Pavle Matari
ć

Preuzimanje upitnika (Word dokument, 23 kb)
 

Izabrano...

Porodica
Porodično stablo Matarića

Dogadjaji
Susret Matarića - Sombor 2006

Albumi

 

Mataric, Matarić, Matarits, Matarich, Matarity, Matarics, Materic, Materić, Materits, Materich, Materity, Materics, Sombor, Zombor


Autor: Ivan Horvat